Is een plastic drinkfles slecht voor je?

In een eerder artikel over microplastics kon je al lezen dat deze kleine deeltjes een grote negatieve impact hebben. Na dit artikel gingen we op zoek naar gezonde alternatieven voor plastic en schreven een blogpost over de beste waterfles. We kwamen tot de conclusie dat flessen van RVS en glas echt beter zijn voor je gezondheid, en we zochten een paar mooie flessen voor je op. We vroegen ons nog wel af hoe het zit met plastic drinkflessen die je kunt kopen voor veelvuldig gebruik, zoals bijvoorbeeld de plastic drinkflessen van Dopper of drinkflessen voor kinderen, waarvan je zou verwachten dat ze veilig zijn. Helaas blijken ook zulke plastic drinkflessen volgens Stichting Tegengif geen goed idee, vooral niet als je ze reinigt in de vaatwasser.

Onvruchtbaar door plastic drinkfles?

RADAR  heeft onlangs een video geplaatst waarin ze vertellen dat er chemicaliën vrijkomen als je een plastic drinkfles in de vaatwasser plaatst. Waarschijnlijk komt dat door de hoge temperaturen en het krachtige water dat tegen de fles spuit. Hieronder kun je de video terugzien:

De weekmakers in de plastic flessen zorgen ervoor dat de plastic flessen soepel en buigzaam zijn. Eén van deze weekmakers is de stof DiBP, die in verband wordt gebracht onvruchtbaarheid. De drinkflessen voldoen wel aan de Europese norm, maar velen vinden die norm niet streng genoeg en vinden dat er helemaal geen weekmakers in de plastic flessen mogen voorkomen.

Conclusie

Uit het onderzoek is gebleken dat een plastic drinkfles slecht voor je is en Stichting Tegengif adviseert om al je plastic drinkflessen weg te doen.

Heb jij de aflevering van RADAR over plastic drinkflessen al gezien en ben je nu van plan om je plastic drinkfles te vervangen? Of heb je er andere ideeën over? We lezen het graag bij de reacties!

Bron: radar.avrotros.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten