RVS Waterfles

Beste waterfles in 2024

Na het bericht over nanoplastics in plastic drinkflesjes weten we het zeker: geen plastic drinkflesjes meer, maar een herbruikbare drinkfles van RVS of glas. We gingen daarom op zoek naar de beste waterfles die gemaakt is van één van deze materialen en hebben vijf drinkflessen gevonden die niet alleen de dorst lessen, maar ook beter zijn voor het milieu én je gezondheid. Dus, zeg maar dag tegen wegwerpplastic en hallo tegen deze top vijf drinkflessen! 

Waarom kiezen voor een waterfles van RVS of glas?

Wat maakt een waterfles van RVS of glas nu zoveel beter dan een plastic drinkflesje? Dit zijn de voordelen:

  • Duurzaamheid: zowel RVS als glas bieden een lange levensduur, waardoor de noodzaak voor regelmatige vervanging vermindert.
  • Gezondheid: RVS en glas lekken geen schadelijke chemicaliën in het drinkwater, zelfs niet als de fles beschadigd raakt of als het materiaal in aanraking komt met hete vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot sommige plastic varianten.
  • Milieuvriendelijk: door hun herbruikbaarheid en recyclebaarheid hebben ze een lagere ecologische voetafdruk.
  • Makkelijk te reinigen: de materialen zijn vaatwasserbestendig en makkelijk met de hand te wassen.

Op zoek naar de beste waterfles? Dit is onze top 5 

De selectie van de waterflessen is gebaseerd op het materiaal waarvan de waterflessen gemaakt zijn, de reviews en het design. Hier volgt onze top vijf met beste drinkflessen:

1. Klean Kanteen

Deze fles van Klean Kanteen is gemaakt van RVS. De fles is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een mooi, minimalistisch design. Dankzij de grote opening is de fles gemakkelijk schoon te houden. 

2. Hydro Flask

Met roestvrijstalen constructie en dubbelwandige isolatie houdt de Hydro Flask koude drankjes perfect op temperatuur. De grote opening van de fles zorgt ervoor dat je zelfs ijsklontjes in de fles kunt doen. De fles is lekvrij en ideaal voor onderweg. Niet bedoeld om te gebruiken met hete dranken.

3. Wattamula

Deze stevige RVS drinkfles ziet er prachtig mooi uit en kan goed tegen een stootje. De fles is geschikt voor zowel warm als koud water en is ook verkrijgbaar in andere kleuren.

4. The Verge

Deze mooie RVS drinkfles van The Verge is een dubbelwandig geïsoleerde waterfles. Dit betekent dat de fles geschikt is om drankjes koel én warm te houden. Het drinktuitje zorgt ervoor dat je gemakkelijk onderweg kunt drinken zonder te morsen.

5. Dopper

Deze minimalistische en stijlvolle glazen is mooi om te zien en heeft daarnaast een handige functie. Als je de dop van de fles afhaalt, heb je namelijk een handig glaasje om uit te drinken! Deze fles is niet geschikt voor warme dranken. De Dopper Insulated drinkfles is dat wel!

Vergeet niet om te controleren of de waterfles geschikt is voor hete dranken als je van plan bent om ook koffie en / of thee in je waterfles mee te nemen. Niet alle waterflessen zijn hier namelijk geschikt voor.

Conclusie

Het kiezen van de een goede waterfles is een stap in de richting van een meer duurzame en gezonde levensstijl. Of je nu de voorkeur geeft aan de robuustheid van RVS of de zuiverheid van glas, er is een optie voor iedereen. Door te investeren in een kwalitatief hoogwaardige, herbruikbare waterfles, draag je bij aan je eigen welzijn en die van de planeet. 

Heb jij al één van deze drinkflessen geprobeerd? Of heb je een drinkfles van RVS of glas van een ander merk die voor jou absoluut de beste waterfles van 2024 is? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten