Vind hier de beste droogmolen van 2024

In een ander artikel schreven we al over duurzaam wassen en vandaag gaan we het hebben over het drogen van de was. Dat gaat super snel en eenvoudig met een droger, maar dat is helaas niet zo duurzaam. Een droogmolen is wel de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een duurzame en energiezuinige manier om de was te drogen. We bespreken daarom in dit artikel de voordelen van een droogmolen en geven tips voor het kiezen van de beste droogmolen voor jouw situatie.

Waarom kiezen voor een droogmolen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een droogmolen in plaats van een elektrische droger: 

  • Energiebesparing: een droogmolen gebruikt geen elektriciteit, waardoor je bespaart op je energierekening en bijdraagt aan een duurzamere levensstijl. 
  • Milieuvriendelijk: door het vermijden van een elektrische droger, verlaag je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een beter milieu.
  • Langere levensduur van kleding: je kleding slijt sneller als je het droogt in een elektrische droger. Dat komt door de warmte en de wrijving in de droger. Ook loop je het risico dat je kleding krimpt door de droger. Je hebt al deze ‘problemen’ niet als je je kleding aan een droogmolen laat drogen. 
  • Frisse geur: kleding die buiten gedroogd is, heeft vaak een heerlijk frisse geur.
  • Kleding kreukt minder: kleding die opgehangen wordt, kreukt minder dan kleding die je in de droger doet.

Soorten droogmolens

Er bestaan verschillende soorten droogmolens, elke heeft zijn eigen voor- en nadelen:

1. Staande molen op voet

Een staande droogmolen zet je eenvoudig neer en berg je weer op als je hem niet gebruikt. Je hoeft voor deze droogmolens geen gat in het gazon te graven voor een grondanker.

2. Staande molen met grondanker

Een staande droogmolen met grondanker staat stevig vast in de grond. Je kunt deze droogmolen opbergen als je hem niet gebruikt of de droogmolen beschermen met een hoes. Er blijft wel een gat in het gazon voor de bevestiging van de molen.  

3. Muurbevestigde molen

Een muurbevestigde molen is ideaal voor mensen met beperkte ruimte. Ze kunnen eenvoudig aan een muur worden bevestigd en uitgeklapt wanneer nodig. Wanneer ze niet in gebruik zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag.

De beste droogmolen

De selectie van molens om te drogen is gebaseerd op goede reviews bij bol.com. Dit zijn de beste droogmolens:

Staande molen met grondanker:

Staande molen op voet:

Muurbevestigde molen:

Tips voor het kiezen van de beste droogmolen

  1. Bepaal hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en kies een droogmolen die past bij jouw situatie.
  2. Let op de capaciteit van de molen en zorg ervoor dat deze voldoende is voor jouw gezinsgrootte.
  3. Kies een molen van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal of aluminium, voor een lange levensduur.
  4. Voor een molen die je buiten wilt laten staan kun je het beste een beschermhoes aanschaffen. Zo’n hoes zorgt ervoor dat je droogmolen langer meegaat. Soms wordt er een beschermhoes meegeleverd bij de molen. 

Slimme en duurzame keuze

Het kiezen van een droogmolen is een slimme en duurzame keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier om de was te drogen. Met de juiste molen voor het drogen van de was bespaar je niet alleen energie en geld, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Overweeg de verschillende opties en kies de molen die het beste past bij jouw situatie voor optimaal gebruiksgemak en duurzaamheid.

Voorkom miskopen bij de aanschaf van een nieuwe molen om te drogen

Het is soms lastig om te bepalen welke molen voor jou de beste koop zal zijn. Door altijd eerst de reviews goed te lezen, kun je al veel wijzer worden over het product. Let er wel op dat iemand soms ook gewoon pech met een product kan hebben en dat een slechte review niet meteen betekent dat het product ook echt slecht is. Hetzelfde geldt voor een positieve review: iemand kan erg enthousiast zijn over een product, terwijl jij er toch echt anders over denkt. Let bij het uitzoeken van een nieuw product ook goed op de productspecificaties. Bekijk bijvoorbeeld goed wat de afmetingen zijn. Je kunt op deze manier al een hoop teleurstellingen en gedoe voorkomen.

Ben jij van plan om één van deze droogmolens te kopen? Of heb je al een molen voor het drogen van de was die voor jou de beste droogmolen van 2024 is? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten