Ontdek de beste energiezuinige wasmachine van 2024

We schreven eerder al een artikel over de eco stand die op de meeste wasmachines inmiddels wel te vinden is. Met dit programma bespaar je water en energie. Door altijd of regelmatig voor dit programma te kiezen ben je al duurzaam bezig, maar met een energiezuinige wasmachine zet je nog een stapje verder richting een duurzamere levensstijl. In dit artikel geven we je meer informatie over energiezuinige wasmachines en gingen we op zoek naar de beste energiezuinige wasmachine van 2024.

Wanneer is een wasmachine energiezuinig?

Moderne wasmachines hebben energielabels variërend van A tot en met G. Een wasmachine wordt het meest als energiezuinig beschouwd als het energielabel A heeft. Het apparaat krijgt dit energielabel als het weinig energie verbruikt bij het verwarmen van het water. Sommige wasmachines hebben een energielabel A+ of A++. Hoe meer plusjes er achter de A staan, hoe zuiniger het apparaat is.

Onze top 5 energiezuinige wasmachines

Voor dit artikel gingen we op zoek naar de beste energiezuinige wasmachines van 2024. Omdat we zelf goede ervaringen hebben met Coolblue hebben we ervoor gekozen om voor onze top vijf te zoeken naar energiezuinige wasmachines die je kunt kopen bij deze webshop. De selectie van de wasmachines is gebaseerd op duurzaamheid (energielabel A) en gebruikerservaringen (goede reviews). Hier volgt onze top vijf:

1. AEG LR86CB86 PowerCare

De AEG LR86CB86 maakt dankzij het geavanceerde PowerCare systeem moeiteloos acht kilogram wasgoed schoon. Het PowerCare systeem is een innovatieve technologie die het wasmiddel gelijkmatig verdeelt. Dit lukt zelfs bij lage temperaturen, waardoor je een duurzame keuze kunt maken en toch vervelende vlekken uit het wasgoed krijgt. De stoomfunctie helpt bij het verminderen van kreukels.

2. Samsung WW90CGC04AAE

Met een royale capaciteit van negen kilogram kan deze Samsung wasmachine al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer aan. Met het gebruiksvriendelijke display kun je kiezen uit 13 verschillende wasprogramma’s die passen bij je specifieke wasbehoeften. Wil je een ander programma gebruiken? Dan kun je eenvoudig via de app een speciaal programma naar de wasmachine downloaden. Voor mensen met allergieën is er zelfs een speciaal stoomprogramma, waardoor alle bacteriën en allergenen uit je kleding verdwijnen. Als je snel een schone outfit nodig hebt, is het korte programma van 15 minuten ideaal.

3. Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

Met de Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing wordt het wasmiddel automatisch gedoseerd, zodat er precies de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt wordt voor een schone was. De wasmachine is zeer energiezuinig, zelfs als je trommel niet helemaal vol is. Een halfvolle trommel kan namelijk al binnen één uur worden gereinigd met de powerSpeed 59′-functie. Met de Home Connect app kun je op afstand een programma selecteren, waardoor je de iQ700 serie wasmachine kunt koppelen aan je smartphone. Voor wie een hekel heeft aan strijken, is er de smartFinish stoomfunctie. Hiermee kun je tot vijf overhemden stomen en tot de helft van alle kreukels verminderen, waardoor je snel klaar bent met strijken. Voor diegenen die vaak knoeien is er de anti-vlekkenfunctie.

4. Bosch WGB244A5NL i-DOS

Met deze wasmachine van Bosch kun je grote hoeveelheden wasgoed grondig en eenvoudig reinigen. Dankzij de i-DOS automatische wasmiddeldosering meet de machine nauwkeurig de benodigde hoeveelheid wasmiddel voor elke lading. Door simpelweg de streepjescode van je wasmiddel en wasverzachter te scannen met de app, past de wasmachine automatisch de dosering van het wasmiddel aan. Hierdoor wordt niet alleen energie bespaard, maar blijft je kleding ook langer mooi. Voor het gladmaken van gekreukte kleding biedt het Iron Assist stoomprogramma uitkomst. Je hebt dankzij dit programma tot wel 50% minder kreukels in je wasgoed. Het apparaat heeft ook een anti-vlekkenfunctie die veelvoorkomende vlekken effectief kan verwijderen.

5. Samsung WW90T534AAWCS2

Dankzij het vulgewicht van negen kilogram kun je met deze Samsung wasmachine grote hoeveelheden wasgoed zeer energiezuinig reinigen. Het apparaat heeft beladingssensoren, waardoor de machine automatisch elk programma aanpast op de hoeveelheid was. Hierdoor worden zelfs kleine wasjes efficiënt gereinigd. Als je last hebt van allergieën, is het Hygiëne Steam programma een uitkomst. De stoom haalt namelijk bacteriën en allergenen uit de stof. Voor het snel opfrissen van een shirt kun je kiezen voor Quick Wash 15′. Hierdoor is je favoriete kledingstuk na slechts 15 minuten weer schoon.

Energiezuinige wasmachines duurder in aanschaf

Hoewel energiezuinige wasmachines bij aanschaf mogelijk duurder lijken, besparen ze op de lange termijn geld, omdat het minder energie kost om het apparaat te laten draaien. Het is daarom vaak toch de moeite waard om in een energiezuinige wasmachine te investeren.

Waar nog meer op letten bij het kopen van een energiezuinige wasmachine?

Andere factoren om op te letten bij het kopen van een energiezuinige wasmachine zijn het vulgewicht, het toerental, het geluidsniveau en de beschikbare wasprogramma’s. Het vulgewicht moet passen bij de grootte van je huishouden om efficiënt te wassen en energie te besparen. Als je bijvoorbeeld een wasmachine met een vulgewicht van negen kilogram koopt, terwijl je een eenpersoons huishouden hebt, dan is de kans groot dat je steeds met een trommel wast die half leeg is. Het toerental bepaalt hoe droog je wasgoed uit de machine komt. Een laag geluidsniveau tijdens het centrifugeren zorgt voor een rustigere waservaring. De keuze van wasprogramma’s moet afgestemd zijn op je specifieke behoeften, zoals delicate stoffen, vlekkenverwijdering of speciale kledingstukken.

Heb jij al een energiezuinige wasmachine gevonden? En is het voor jou de beste wasmachine van 2024, omdat je merkt dat het apparaat weinig energie verbruikt? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten