Ontdek de duurzame cadeaubon ‘Het Duurzame Cadeau’

Ken je het gevoel dat je maar cadeaus voor anderen blijft kopen, terwijl je eigenlijk helemaal niet achter dat alsmaar consumeren staat? Maar ben je toch in tweestrijd met jezelf, omdat je niet zonder cadeau wilt aankomen of bijvoorbeeld heel blij wordt van cadeautjes geven? Dan is de cadeaubon ‘Het Duurzame Cadeau‘ misschien wel een oplossing. We liepen ertegenaan in de supermarkt en zochten uit wat deze duurzame cadeaubon precies inhoudt.

Wat is de duurzame cadeaubon ‘Het Duurzame Cadeau’ precies?

Op de website van Het Duurzame Cadeau is te lezen dat ze voor zo duurzaam mogelijk gaan. De aangesloten winkels zijn zorgvuldig gekozen op basis van duurzaamheid en het inpakpapier is gemaakt met het FSC-logo. Bij bepaalde partners, zoals Karwei, Gamma en Praxis, kun je de cadeaubon alleen gebruiken om producten te kopen die ook echt bekroond zijn met een herkenbaar label voor duurzaamheid. Deze producten zijn ook gecontroleerd door Milieu Centraal. Net zoals bij andere cadeaukaarten kun je als gever zelf bepalen welk bedrag er op de cadeaukaart komt te staan.

Waarom kiezen voor een duurzame cadeaubon?

Er zijn verschillende redenen om een duurzame cadeaubon te geven:

  • Het is beter voor het milieu: duurzame cadeaus zijn vaak gemaakt van milieuvriendelijke materialen en hebben een kleinere ecologische voetafdruk.
  • Het ondersteunt ethische productie: veel duurzame cadeaus worden gemaakt door bedrijven die eerlijke lonen betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden.
  • Het heeft een langere levensduur: duurzame cadeaus zijn vaak van hoogwaardige kwaliteit en gaan langer mee, waardoor ze uiteindelijk minder afval genereren.
  • Het draagt bij aan bewustwording: door een duurzame cadeaubon te geven, inspireer je anderen om ook milieubewuste keuzes te maken.
  • De ontvanger bepaalt zelf: de ontvanger bepaalt zelf waar hij of zij de bon aan uitgeeft. Je voorkomt zo miskopen en weet zeker dat het cadeau dat met de cadeaubon gekocht wordt in de smaak valt.

Bij welke (web)winkels kan ik de cadeaukaart besteden?

De cadeaubon is bij veel verschillende winkels te besteden. Kijk voor een overzicht van winkels die de cadeaubon accepteren op deze pagina. We zagen in de lijst een aantal leuke webshops staan, zoals de Wormenboerderij, Zero Waste Store, en Treedom.

Kan ik de duurzame cadeaubon gebruiken voor het gehele assortiment?

Bij bepaalde partners kun je alleen producten kopen die een herkenbaar label hebben voor duurzaamheid, maar bij de meeste web(winkels) kun je kiezen uit het hele assortiment.

Waar is de duurzame cadeaukaart ‘Het Duurzame Cadeau’ te koop?

Zelf zagen we de cadeaubon in de PLUS supermarkt, maar je kunt de cadeaukaart bijvoorbeeld ook hier bestellen of op de website van Het Duurzame Cadeau.

Conclusie

Vrijwel iedere vorm van consumeren heeft impact op het milieu, maar door het geven van een cadeaubon die gericht is op duurzaamheid zet je toch een goede stap richting een duurzamer leven. Het is een manier om je waarden uit te dragen, anderen te inspireren en bij te dragen aan een betere wereld. 

Vind je deze cadeaubon een goed alternatief of heb je een ander idee voor een duurzaam cadeau? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten