De beste natuurlijke shampoo zonder sulfaten en parabenen

Na het artikel ‘waarom kiezen voor natuurlijke shampoo?‘ wisten we zeker dat we alleen onze haren nog maar willen wassen met natuurlijke shampoo. Eerst probeerde we een aantal zelfgemaakte shampoos uit, zoals shampoo van baking soda of shampoo gemaakt van Aleppo zeep. Voor sommige vrouwen werkt het goed, maar voor ons was het toch niet helemaal de oplossing (lees: vet haar waarmee je echt niet over straat durft). We gingen daarom op zoek naar goede shampoos die je in de winkel kunt kopen, maar die wel vrij zijn van chemische stoffen, zoals sulfaten en parabenen.

Waarom kiezen voor natuurlijke shampoo?

Waarom zou je kiezen voor een natuurlijke shampoo? Dit zijn de voordelen:

 1. Gezonder voor het haar:
  • Bevat geen chemicaliën zoals sulfaten en parabenen die het haar kunnen uitdrogen en beschadigen. Lees hier wat er allemaal aan reguliere shampoos toegevoegd kan worden.
  • Bevordert de natuurlijke oliën van de hoofdhuid, wat resulteert in gezonder en glanzender haar.
 2. Milieuvriendelijk:
  • Gemaakt van biologisch afbreekbare ingrediënten die minder schadelijk zijn voor het milieu.
  • Vaak verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen die recycleerbaar of herbruikbaar zijn.
 3. Geschikt voor gevoelige huid:
  • Minder kans op irritaties en allergische reacties dankzij de afwezigheid van synthetische geurstoffen en kleurstoffen.
  • Natuurlijke shampoos zijn vaak beter voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of huidproblemen zoals eczeem of psoriasis.
 4. Duurzamer en ethischer:
  • Vaak geproduceerd door bedrijven die duurzaamheid en ethische praktijken hoog in het vaandel hebben.
  • Meestal geen dierproeven en vaak veganistisch.
 5. Voedende ingrediënten:
  • Bevat vaak voedende ingrediënten zoals essentiële oliën, aloë vera, en kruidenextracten die het haar en de hoofdhuid extra verzorging bieden.

Let wel op: niet alle shampoos die natuurlijk lijken zijn dat ook echt. Soms kun je namelijk te maken hebben met greenwashing. Door de naam en de verpakking van het product lijkt het dan heel natuurlijk, maar er zitten dan toch ingrediënten in die je liever wilt vermijden als je op zoek bent naar een zo natuurlijk mogelijke shampoo.

Op zoek naar de beste natuurlijke shampoo? Dit is onze top 3 

Bij de selectie van deze shampoos hebben we erop gelet dat de shampoos vrij zijn van sulfaten en parabenen. Daarnaast is de selectie gebaseerd op goede reviews en onze eigen ervaring. Hier volgt onze top 3 met beste natuurlijke shampoo:

1. Moroccan Argan Oil shampoo

2. Weleda Haver shampoo

3. Faith in Nature Aloë Vera shampoo

Conclusie

Natuurlijke shampoos bieden tal van voordelen voor zowel je haar als de planeet. Ze zijn vrij van agressieve chemicaliën, vriendelijk voor gevoelige huidtypes, en bevatten voedende ingrediënten die je haar gezond houden. Daarnaast zijn ze vaak geproduceerd door duurzame en ethische bedrijven, wat een positieve impact heeft op het milieu. Ga je zelf op zoek naar een natuurlijke shampoo? Kijk dan altijd goed naar de ingrediëntenlijst om erachter te komen of je shampoo echt wel zo natuurlijk is.

Heb jij al een goede natuurlijke shampoo gevonden? Of heb je weleens zelf shampoo gemaakt? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten