Ontdek de biologische maaltijdbox Ekomenu

We zijn vaak druk en dan is niet altijd even makkelijk om iedere dag weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Als je toch wilt proberen om elke dag gezond en gevarieerd te eten, dan zijn maaltijdboxen een goede oplossing. Met een maaltijdbox hoef je geen boodschappen te doen en je hoeft niet te bedenken wat je gaat eten. Bij zekerduurzaam hebben we inmiddels een aantal maanden ervaring met de maaltijdbox van Ekomenu. Dit is een 100% biologische maaltijdbox met ingrediënten die direct van de lokale boer komen.

Gezond eten en bijdragen aan een positieve impact op het klimaat

Ekomenu is de enige maaltijdbox van Nederland en België die voor 100% bestaat uit biologische ingrediënten. Je kunt kiezen tussen uiteenlopende smaakvolle recepten en zelf aangeven waar de recepten aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische maaltijden, koolhydraatarme maaltijden of maaltijden die snel klaar zijn. Ekomenu zoekt iedere week de recepten die het beste bij je passen. Je hebt vervolgens nog een paar dagen de tijd om de recepten aan te passen of je kunt het zo laten. Ook kun je ervoor kiezen om de maaltijdboxen thuis te laten bezorgen of om het op te halen bij een Ekoplaza-winkel bij jou in de buurt.

Eenvoudig pauzeren en toegang tot de BIO webwinkel

Je kunt de maaltijdbox eenvoudig pauzeren als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Als je je aanmeldt voor een maaltijdbox bij Ekomenu dan krijg je trouwens ook toegang tot de BIO webwinkel. Deze webwinkel bevat meer dan 1000 producten. Je hoeft dus niet nog apart naar de supermarkt voor andere voedingsmiddelen, zoals havermelk, fruit of crackers.

Waarom een biologische maaltijdbox?

In dit artikel over biologisch eten kon je al lezen dat er op biologische producten over het algemeen veel minder of geen resten van bestrijdingsmiddelen te vinden zijn. Ook conserveermiddelen en kleurstoffen, ook wel E-nummers genoemd, worden minder gebruikt bij biologische producten. Op deze pagina van de Consumentenbond is terug te vinden dat een paar jaar geleden naar de resultaten van ruim 300 studies is gekeken waarin de samenstelling van biologische en niet biologische plantaardige voedingsmiddelen op een rij werd gezet. Uit deze onderzoeken is gebleken dat biologische producten meer antioxidanten bevatten. En laten het juist de antioxidanten zijn die je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen.


Meer vergelijkbare berichten