Regenton kopen? Dit zijn de voordelen

Als je je impact op het milieu wilt verminderen en daarom bezig bent met verduurzamen, komt er waarschijnlijk een moment dat je ook op zoek gaat naar duurzame oplossingen voor in de tuin. Een mooi project om mee te beginnen is dan het installeren van een regenton; een eenvoudig systeem dat regenwater verzamelt en opslaat voor later gebruik. Maar is een regenton kopen eigenlijk wel de investering waard? In dit artikel vertellen we je over de voordelen van een regenton.

Voordelen van een regenton

  • Waterbesparing: één van de meest directe voordelen van een regenton is de besparing op drinkwater. Door regenwater te gebruiken voor buitenklussen, verminder je je afhankelijkheid van leidingwater.
  • Kostenbesparing: door minder leidingwater te gebruiken, kun je aanzienlijk besparen op je waterrekening. 
  • Milieuvriendelijk: Je hoeft dankzij een regenton geen gebruik te maken van drinkwater om je tuin mee te bewateren, waardoor de druk op lokale waterbronnen vermindert. .
  • Gemakkelijk toegang tot water: een regenton biedt een handige bron van water voor diverse klusjes rond het huis, zoals het vullen van een vijver, het wassen van tuinmeubelen of het schoonmaken van je fiets.

Een regenton heeft ook nadelen

Helaas kan het niet blijven bij alleen maar voordelen. Een regenton heeft namelijk ook nadelen. We schreven hier een apart artikel over dat je hier kunt lezen.

Tips voor het kopen van een regenton

Van plan om een regenton te kopen? Dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

  1. Capaciteit: kies een regenton met een capaciteit die past bij je behoeften en de grootte van je dak. Voor een kleine tuin kan een ton van 100-200 liter voldoende zijn, terwijl grotere tuinen baat kunnen hebben bij een ton van 300 liter of meer.
  2. Materiaal: regentonnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals plastic, hout, en metaal. Kunststof regentonnen zijn licht en gaan lang mee, terwijl houten tonnen mooi passen bij de traditionele tuin. 
  3. Installatiegemak: sommige regentonnen zijn gemakkelijker te installeren dan andere. Kies een ton die eenvoudig te monteren is en compatibel is met je dakgootsysteem. 
  4. Functionaliteiten: kijk naar extra functionaliteiten zoals een kraan voor gemakkelijke waterafvoer, een overloopmechanisme om overtollig water weg te leiden, en een deksel om te voorkomen dat vuil en insecten in het water komen.
  5. Esthetiek: regentonnen komen in verschillende ontwerpen en kleuren. Kies een ton die past bij de stijl van je huis en tuin. Moderne, strakke ontwerpen kunnen goed passen in een hedendaagse tuin, terwijl houten of decoratieve tonnen een meer klassieke uitstraling bieden.

Betrouwbare website voor het kopen van een regenton

Heb je na het lezen van dit artikel besloten om een regenton te kopen? Zorg er dan voor dat je je jezelf goed laat informeren over het installeren van een regenton en het onderhoud, zodat je zo goed mogelijk kunt profiteren van alle voordelen van deze investering. 

Waar een regenton kopen?

Zelf hebben we altijd goede ervaringen met het kopen van producten bij Bol. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld verschillende regentonnen.

Wat zijn jouw ervaringen met het hebben van een regenton? Weet je nog een betrouwbare website om een regenton te kopen? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven op zekerduurzaam.nl.


Meer vergelijkbare berichten