Op zoek naar duurzame kleding? Dit zijn onze favoriete merken

Tweedehands kleding is populairder dan ooit, maar we kunnen ons voorstellen dat je soms de behoefte hebt om iets echt nieuws te kopen dat nog door niemand anders gedragen is. En ook dat is helemaal oké. In een ander artikel schreven we al dat tweedehands kleding alleen duurzaam is als het uiteindelijk langer gedragen wordt dan nieuwe kleding die nooit wordt doorverkocht. Wanneer je dus een broek koopt van een duurzaam kledingmerk die je vervolgens helemaal ‘op’ draagt, ben je dus echt al hartstikke duurzaam bezig. Maar waar kun je nu eigenlijk nieuwe duurzame kleding kopen? We zochten het voor je uit!

Mooie duurzame kleding voor mannen en vrouwen

Gelukkig komen er steeds meer duurzame merken die kleding voor zowel mannen als vrouwen verkopen. Dit zijn onze favorieten:

Is jouw favoriete merk duurzaam?

Heb je een favoriet merk waar je altijd je kleding koopt of sta je net in de winkel met een mooie spijkerbroek in je handen, maar twijfel je of de kleding van het merk duurzaam is? Dan kun je vaak alleen al met je gezonde verstand bedenken of het gaat om een duurzaam merk. Van fast fashionketens die allerlei synthetische kledingstukken verkopen voor hele lage prijzen weet je eigenlijk al meteen dat de kleding niet duurzaam is geproduceerd. Duurzame kledingmerken zullen bovendien graag informatie delen over hun productieproces en met wie ze samenwerken.

Controleer of een merk duurzaam is met de app Good On You

Als je het toch niet helemaal zeker weet, dan kun je de app Good On You gebruiken. Deze app heeft allerlei merken onderzocht op duurzaamheid en schuwt niet om een kritische beoordeling te geven. We hebben de app zelf ook uitgeprobeerd en vinden het een fijn hulpmiddel om te controleren of een merk duurzame kleding verkoopt.

Weet jij nog een merk dat duurzame kleding verkoopt en lijkt het je leuk al we het erbij zetten op de lijst? Laat het ons weten door een bericht te sturen naar info@zekerduurzaam.nl. 


Meer vergelijkbare berichten