Duurzame elektrische fiets kopen? Ontdek verschillende modellen

We schreven eerder een artikel waarin we de vraag stelde of een elektrische fiets eigenlijk wel zo duurzaam is. Het antwoordt op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen kunnen we stellen dat een elektrische fiets een duurzame oplossing is. Als je besluit om een elektrische fiets aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat je de auto vaker wilt laten staan, dan zul je merken dat er ontzettend veel elektrische fietsen zijn om tussen te kiezen. Het aanbod kan zelfs wat overweldigend zijn. We vroegen ons daarom af welke elektrische fietsen nu het meest duurzaam zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

1. Roetz Life

De Roetz Life is ’s werelds eerste circulatie e-bike. Het frame van de fiets is gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. De Roetz Life heeft ook een krachtige elektrische ondersteuning, waardoor je moeiteloos lange afstanden kunt afleggen. Op de website van Roetz  kun je zelf een Roetz fiets samenstellen.

2. De Mokumono Polder

De Mokumono Polder e-bike is volgens het Amsterdamse bedrijf Mokumono duurzamer dan concurrerende e-bikes, omdat 90% van de onderdelen in Europa zijn gemaakt. De Polder e-bike is gemaakt door middel van een proces waarbij aluminium platen in een vorm worden geperst om vervolgens door robots gelast te worden. Het bedrijf heeft als doel om e-bikes te maken die zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Door de onderdelen in Nederland of zo dichtbij mogelijk in te kopen, is de CO2-voetafdruk een stuk lager dan die van concurrenten. 

3. Fietsen van alternatieve materialen

Metaalproductie en het verwerken van metaal is schadelijk voor het milieu. Je zou daarom ook naar fietsen van alternatieve materialen kunnen zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de fietsen van Renovo die gemaakt zijn van hout of de fietsen van Dutchfiets die gemaakt zijn van gerecycled plastic.

Elektrische fietsen van overige merken

Zit jouw ideale elektrische fiets niet bij de meest duurzame modellen? Dan ben je nog steeds duurzaam bezig als je een andere elektrische fiets kiest. Bijvoorbeeld van het merk Stella.

Of wachten op de waterstoffiets?

Een heel ander soort fiets, ook wel de fiets van de toekomst genoemd, is de waterstoffiets. Er is zelfs al iemand die op een waterstoffiets fietst in Nederland. We zijn erg benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Ben jij van plan om één van deze elektrische fietsen te kopen? Of overweeg je om een andere duurzame elektrische fiets te kopen? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten