De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

In een artikel dat we een paar maanden geleden schreven, vroegen we ons af of het in 2024 eigenlijk nog wel zin heeft om zonnepanelen aan te schaffen. Deze vraag werd de laatste maanden steeds meer gesteld, omdat het kabinet van plan was om de gunstige salderingsregeling voor zonnepanelen af te schaffen. Dankzij de salderingsregeling kunnen huishoudens en kleine bedrijven hun zelfgeproduceerde elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet. Ze krijgen hiervoor een vergoeding. Het kabinet wilde de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 afbouwen. Hier moest alleen nog wel over gestemd worden door de oppositie in de Eerste Kamer. Inmiddels is er over dit voorstel besloten.

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te schaffen verworpen. Dit betekent dat de salderingsregeling niet afgebouwd wordt en dat je je zelfgeproduceerde elektriciteit terug kunt blijven leveren aan het elektriciteitsnet. Goed nieuws dus!

Nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen

Zelfs als de salderingsregeling afgeschaft wordt, is het nog steeds aantrekkelijk om zonnepanelen te hebben. Dat komt onder andere omdat zonnepanelen de waarde van je huis verhogen. Ook draag je met zonnepanelen bij aan een beter milieu. Nu de salderingsregeling niet afgeschaft wordt, is het nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen in 2024.

Waar koop je zonnepanelen?

Er zijn verschillende bedrijven die zonnepanelen aanbieden. Google eens op ‘zonnepanelen kopen’ en er komt een grote verscheidenheid aan aanbieders tevoorschijn. Je kunt bij een aantal aanbieders een offerte aanvragen of vraag bijvoorbeeld eerst gratis advies aan bij Coolblue.

Zonnepanelen kopen met investeringssubsidie of huren

Niet iedereen heeft genoeg spaargeld om zonnepanelen te kopen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om aan zonnepanelen te komen. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, zoals de “Investeringssubsidie duurzame energie” (ISDE). Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming ontvangen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Kijk hier voor meer informatie over de ISDE. Ook is het een optie om zonnepanelen te huren

Ben jij van plan om zonnepanelen aan te schaffen nu de salderingsregeling blijft? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten