Kleding nodig? Probeer dan eens the Clothing Loop

Het produceren van nieuwe kleding heeft veel impact op het milieu. Nieuwe kleding is bovendien niet goedkoop en al helemaal niet als je duurzame kleding wilt aanschaffen van een goede kwaliteit. Heb je toch kleding nodig of ben je uitgekeken op je huidige garderobe? Ga dan eens kleding ruilen. The Clothing Loop is een mooi initiatief waarbij je mee kunt doen aan een ketting kledingruil bij jou in de buurt. Dit is een geweldige manier om ‘nieuwe’ items aan je kledingkast toe te voegen zonder dat je deze hoeft te kopen.

Kleding ruilen met anderen in je eigen buurt

The Clothing Loop is een initiatief dat het gemakkelijk maakt om kleding te ruilen met anderen in je eigen buurt. Het idee van The Clothing Loop is simpel: (grote) tassen gevuld met kleding reizen langs alle deelnemers in een bepaalde stad of wijk.  Heb je een tas ontvangen van degene voor jou op de route? Dan is het tijd om te gaan winkelen! Neem alle spullen die je leuk vindt en doe kledingstukken weer terug in de tas die je zelf niet meer draagt. De kledingstukken moeten nog in goede staat zijn. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de lijst. ​Niet alle deelnemers kennen elkaar en dat zorgt er ook weer voor dat je met anderen in de buurt in contact komt.  

Minder CO2 uitstoot dankzij swappers

Op de website van the Clothing Loop staat dat je zo’n 40 kilo CO2-uitstoot bespaart als je in één jaar zes artikelen minder zou kopen. Het doel van The Clothing Loop is om in de komende vijf jaar 1 miljoen swappers (zo noemen ze mensen die kleding ruilen) te bereiken. Dit scheelt evenveel CO2-uitstoot als 5.000 keer met dezelfde auto de wereld rondrijden. 

Wil jij het ook proberen? Meld je dan aan en vind een kleding ketting ruil bij jou in de buurt!


Meer vergelijkbare berichten