Waterfles

Beste waterfles in 2024

Na het bericht over nanoplastics in plastic drinkflesjes weten we het zeker: geen plastic drinkflesjes meer, maar een herbruikbare drinkfles van RVS of glas. We gingen vervolgens op zoek naar de beste waterfles die gemaakt is van één van deze materialen en hebben vijf drinkflessen gevonden die niet alleen de dorst lessen, maar ook beter zijn voor het milieu én je gezondheid. Dus, zeg maar dag tegen wegwerpplastic en hallo tegen deze top vijf drinkflessen! 

Waarom kiezen voor een waterfles van RVS of glas?

Wat maakt een waterfles van RVS of glas nu zoveel beter dan een plastic drinkflesje? Dit zijn de voordelen:

 • Duurzaamheid: zowel RVS als glas bieden een lange levensduur, waardoor de noodzaak voor regelmatige vervanging vermindert.
 • Gezondheid: deze materialen lekken geen schadelijke chemicaliën in het drinkwater, in tegenstelling tot sommige plastic varianten.
 • Milieuvriendelijk: door hun herbruikbaarheid en recyclebaarheid hebben ze een lagere ecologische voetafdruk.
 • Makkelijk te reinigen: de materialen zijn vaatwasserbestendig en makkelijk met de hand te wassen.

De top 5 beste waterflessen van RVS of glas

De selectie van deze waterflessen is gebaseerd op duurzaamheid, gebruikerservaringen en esthetische waarde. Hier volgt onze top vijf:

 1. Klean Kanteen

  Deze fles van Klean Kanteen is gemaakt van RVS. De fles is verkrijgbaar in verschillende kleuren, heeft een minimalistisch design en lekt niet. Dankzij de grote opening is de fles gemakkelijk schoon te houden. 

 2. Hydro Flask

  Met roestvrijstalen constructie en dubbelwandige isolatie, houdt de Hydro Flask koude drankjes perfect op temperatuur. De grote opening van de fles zorgt ervoor dat je zelfs ijsklontjes in de fles kunt doen. De fles is lekvrij en ideaal voor onderweg. Niet bedoeld om te gebruiken met hete dranken.

 3. Wattamula

  Deze stevige fles ziet er mooi uit en kan goed tegen een stootje. De fles is geschikt voor zowel warm als koud water en is ook verkrijgbaar in andere kleuren dan alleen deze blauwe variant.

 4. LARS NYSØMDe minimalistische drinkflessen van LARS NYSØM zijn 100% lekvrij en geschikt voor uiteenlopende dranken, zoals water, thee, sappen, koffie en koolzuurhoudende dranken.
 5. Waterdrop

  Handig voor onderweg, lekvrij, gemakkelijk te reinigen; de glazen drinkfles van Waterdrop is een gezond en handig alternatief voor een flesje van wegwerpplastic. De flessen zijn gemaakt van krasbestendig borosilicaatglas en zijn verkrijgbaar in allerlei fruitige designs.

Vergeet niet om te controleren of de waterfles geschikt is voor hete dranken als je van plan bent om ook koffie en / of thee in je waterfles mee te nemen. Niet alle waterflessen zijn hier namelijk geschikt voor.

Conclusie

Het kiezen van de juiste drinkfles is een stap in de richting van een meer duurzame en gezonde levensstijl. Of je nu de voorkeur geeft aan de robuustheid van RVS of de zuiverheid van glas, er is een optie voor iedereen. Door te investeren in een kwalitatief hoogwaardige, herbruikbare fles, draag je bij aan je eigen welzijn en die van de planeet. 

Heb jij al één van deze drinkflessen geprobeerd? Of heb je een drinkfles van RVS of glas van een ander merk? We lezen het graag bij de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvangt zekerduurzaam commissie. Het kost je niets extra, maar het helpt wel om deze site draaiende te houden. Dankzij deze affiliate inkomsten kunnen we dit soort content blijven schrijven voor zekerduurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan


Meer vergelijkbare berichten